Μαθήματα

Ρυθμική Αγωγή για νήπια

Ρυθμική Αγωγή για νήπια

Η σχολή αναλαμβάνει νήπια από τριών ετών και άνω και το μάθημα συνδυάζει στοιχεία από τα συστήματα της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου και της μεθόδου Vaganova. Στο μάθημα περιλαμβάνονται ασκήσεις εδάφους για ευλυγισία, χορευτικά βήματα, αυτοσχεδιασμός, μουσικορυθμική αγωγή με κρουστά όργανα, ασκήσεις έκφρασης και θεατρικότητας.
Κλασικό Μπαλέτο

Κλασικό Μπαλέτο

Η μέθοδος που διδάσκεται στην Σχολή είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο Ρώσικο σύστημα VAGANOVA. Τα τμήματα που λειτουργούν είναι Βασικής, Μέσης και Προχωρημένης βαθμίδας όπως και Προεπαγγελματικά τμήματα. Στα προεπαγγελματικά τμήματα, γίνεται η προετοιμασία για τα παιδιά που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν επαγγελματικά τον χορό και αφορά στις εξετάσεις του Υπουργείου για την εισαγωγή τους σε Ανώτερες Σχολές Χορού και την απόκτηση του διπλώματος του Καθηγητή Χορού και Χορευτή.
Σύγχρονος χορός

Σύγχρονος χορός

Ο Σύγχρονος χορός αφορά σε παιδιά από δέκα ετών και πάνω αλλά και ενήλικες. Το σύστημα που διδάσκεται στην σχολή είναι το παγκοσμίως γνωστό σύστημα του Jose Limon. Ο Σύγχρονος Χορός είναι ό,τι καλύτερο για να αναπτύξει ο σπουδαστής την δημιουργικότητα και την εκφραστικότητά του και να καλλιεργήσει το ομαδικό πνεύμα. Ο Αυτοσχεδιασμός και η διδασκαλία Χορογραφίας είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι του μαθήματος έτσι όπως διδάσκεται στην σχολή.
Hip Hop

Hip Hop

Το Hip Hop είναι ένα δυναμικό και διασκεδαστικό είδος χορού και διδάσκεται σε παιδιά από έξι ετών και πάνω. Τα παιδιά προαιρετικά μπορούν να λάβουν μέρος σε διάφορα Εvents και παραστάσεις εκτός Σχολής που αφορούν μόνο το Hip Hop και φυσικά συμμετέχουν και στην παράσταση της Σχολής κάθε δεύτερο χρόνο.
Break Dance

Break Dance

Το Break Dance απευθύνεται κυρίως σε αγόρια λόγω του δυναμισμού και των ελαφρών ακροβατικών που περιλαμβάνει. Οι σπουδαστές μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες Break Dance που διοργανώνονται στην Ελλάδα.
Χορευτική Γυμναστική

Χορευτική Γυμναστική

Στο μάθημα της χορευτικής γυμναστικής συνδυάζονται ασκήσεις Pilates, Yoga και κλασικής γυμναστικής με επίκεντρο την αναπνοή και την σωστή στάση του σώματος. Είναι ένας ευχάριστος και αποτελεσματικός τρόπος άσκησης προσαρμοσμένος στο γυναικείο σώμα τις αντοχές και τις ιδιαιτερότητες του με σκοπό την αύξηση του μεταβολισμού, την ενδυνάμωση και την σύσφιξη. Είναι γυμναστική μέτριας έντασης και γίνεται πάντα με την συνοδεία μουσικής.
Yoga

Yoga

Η πρακτική που διδάσκεται στην σχολή βασίζεται στο διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα YogaWorks (έναν συνδυασμό Ashtanga, Iyengar και Vini Yoga) και βασίζεται τόσο στις παραδοσιακές αρχές της γιόγκα όσο και στην σύγχρονη ψυχοσωματική έρευνα. Σκοπός της πρακτικής δεν είναι μόνο η μυϊκή ενδυνάμωση και η έξυπνη αλληλουχία των asanas (στάσεων) αλλά και η εσωτερική γαλήνη που επιτυγχάνεται με την σωστή αναπνοή και την καθοδήγηση προς τον εσωτερικό μας δάσκαλο. Η πρακτική είναι κατάλληλη για όλα τα επίπεδα ενηλίκων και προσαρμόζεται στις προσωπικές ιδιαιτερότητες των ασκούμενων με τροποποιήσεις εκεί που χρειάζονται.

Περισσότερα

Εκτύπωση