Yoga

Η πρακτική που διδάσκεται στην σχολή βασίζεται  στο διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα YogaWorks  (έναν συνδυασμό Ashtanga, Iyengar και Vini Yoga) και βασίζεται τόσο στις παραδοσιακές αρχές της γιόγκα όσο και στην σύγχρονη ψυχοσωματική έρευνα. Σκοπός της πρακτικής δεν είναι μόνο η μυϊκή ενδυνάμωση και η έξυπνη αλληλουχία των asanas (στάσεων) αλλά και η εσωτερική γαλήνη που επιτυγχάνεται με την σωστή αναπνοή και την καθοδήγηση προς τον εσωτερικό μας δάσκαλο. Η πρακτική είναι κατάλληλη για όλα τα επίπεδα ενηλίκων και προσαρμόζεται στις προσωπικές ιδιαιτερότητες των ασκούμενων με τροποποιήσεις εκεί που χρειάζονται.

YOGA ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Όταν ο καιρός το επιτρέπει και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες η Σχολή διοργανώνει συναντήσεις στο βουνό του Καρέα για χαλάρωση ήπια άσκηση και διαλογισμό.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ DANCING POINT

Δύο περίπου Κυριακές τον μήνα πραγματοποιούνται συναντήσεις με πνευματικό προσανατολισμό. Το θέμα των συναντήσεων είναι διαφορετικό κάθε φορά και ανακοινώνεται λίγες μέρες πριν. Μερικά από τα πιο συνήθη θέματα είναι ο Δημιουργικός Οραματισμός, η Βαθιά Χαλάρωση (Yoga Nidra*), τα Μαθήματα Διαλογισμού*, η Διαχείριση του Άγχους, το Chakra Meditation* (Εναρμόνιση της ενέργειας) και άλλα πολλά.

*Διαλογισμός
Ο διαλογισμός είναι μία μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση και την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων από την συνειδητότητα του υποκειμένου. Ο διαλογιζόμενος εισέρχεται σε μια κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης, εστιασμένης προσοχής και εσωτερικής σιγής. Τα οφέλη του διαλογισμού στην σωματική και ψυχική υγεία είναι πλέον ευρέως γνωστά και διδάσκεται σε όλο τον κόσμο με άμεσα αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας φορές της άσκησης του.

*Yoga Nidra

Ένας υπερδραστήριος νους σε συνεχή ένταση έχει σαν αποτέλεσμα ένα σώμα γεμάτο ένταση κι ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυπνία, νευρικότητα, οξυθυμία, φοβίες, άγχος, ασθένειες, βουλιμία αλλά και πολλά άλλα είναι τα συμπτώματα του χρόνιου στρες. Θα μπορούσαμε να δουλέψουμε με όλα αυτά ξεχωριστά ή να πάμε κατ' ευθείαν στη ρίζα και να αποφορτίσουμε το μυαλό, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα το σώμα από τις εντάσεις του. Αυτό κάνει η YOGA NIDRA, μια αρχαία πρακτική, εύκολη και προσιτή σε όλους. Εσείς απλά ξαπλώνετε και ακούτε τον καθοδηγητή. 

*Δημιουργικός Οραματισμός
Ο Δημιουργικός Οραματισμός είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους για να μας φέρει πιο κοντά στην πνευματική ηρεμία. Στη μια άκρη του φάσματος, η τεχνική παρέχει ένα «ήπιο» δρόμο προς τη χαλάρωση: χανόμαστε στο τοπίο της δικής μας φαντασίας και καθώς το κάνουμε αυτό, εγκαταλείπουμε τις προκαταλήψεις μας. Στην άλλη άκρη του φάσματος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον Δημιουργικό Οραματισμό σαν μια μέθοδο κατεύθυνσης των στόχων μας. Οραματιζόμαστε τις φιλοδοξίες μας, τις κάνουμε απτές και έτσι δυναμώνουμε το κίνητρο.

Κυριακάτικες Συναντήσεις

Κυριακάτικες Συναντήσεις

Yoga Nidra  στο Dancing Point

Yoga Nidra στο Dancing Point

Διαλογισμός στο Βουνό

Διαλογισμός στο Βουνό

Εκτύπωση Email